Een body detox doe je met de juiste mind set. Mind detoxen

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

In shape komen met een detox. Maar heb je wel de juiste mind set? Tijd voor een mind Detox.

Met de Lock down hebben we weinig beweging en met het vele thuis zijn en werken zitten we automatisch meer achter onze digitale apparaten en is de koelkast heel gevaarlijk dichtbij. 

Met Februari en Maart hebben we nog mooi de tijd om eens wat ballast kwijt te raken voordat de zomer eraan komt. Een body detox kan je je leefstijl weer resetten en een start geven om gezonder te gaan eten en leven. Dan kun je als het normale leven weer begint ook vol vertrouwen en vitaal en mooi voor de dag komen.  

Ben je al begonnen en lukt het je niet om dit vol te houden. Het kan dan zijn dat je de juiste mind set nog niet hebt. Daarom is het belangrijk om eerst een mind detox te doen. Je zult wel denken wat de piep…

Ja werkelijk ik ben verbluft door de positieve uitwerking ervan. Nou lady’s keep calm. Hier de tips.

Maak 4 dagen tijd. Als je dat nu niet kan dan gaat het nooit lukken. Het is een kwestie van plannen . Zorg dat je tijd vrij maakt je bent het waard.
Alle boodschappen in huis. Mobiel een keer op stil. Neem nu een intentie voor de aankomende periode. Bijvoorbeeld. Rust, Vitaliteit, slanker zijn, Energiek zijn. Een mooie huid. Of wil je graag aan dat ene project beginnen maar geen tijd en ruimte in je hoofd. maakt tijd maakt die ruimte. Focus.

DE Mind Detox

Avond rituelen:
9 a 10 uur te slapen of ten minsten te rusten.

Ga wandelen, even de buitenlucht op snuiven.
Doe een heerlijk gezichtreinigings ritueel met warme doeken en een drukpunt massage of neem een fijn haarmasker. Neem een warme douch en gebruik je favoriete Body product.
Maak hem zelf, vraag mij om het recept of ik maak het voor je.

❤


Lees je favoriete boek of bestel het!
Mediteer 5 minuten. Tip: zie de app v Meditation Moments. Probeer deze eens uit.(Deze meditatie met link hieronder is gratis).

Volg rustig en bewust je ademhaling 3x en neem je voor:
Ik ben dankbaar of ik ben vol vertrouwen, enz.
Richt hier nu even aandacht op je intentie en spreek deze uit in stilte. Zo programeer je onbewust je intentie voor de volgende dag. Veel plezier met de meditatie.

Volg nu nog 3x je ademhaling en spreek je intentie voor morgen nog een keer uit en ga niet over je lijstjes nadenken.

Welterusten

🌸

Wil je beter slapen :
Dan kun je voor je slapen gaan het volgende doen:

Leg je mobiel uit je kamer.
Neem magnesium.
Neem een kop slaap thee en Plan je dag. maak desnoods een lijstje op papier en leg het letterlijk weg. Doe 5 druppels lavendel in een basis olie en wrijf tussen je handen hou ze als een kommetje boven je gezicht. Haal 3 keer langzaam en diep adem.
Wrijf de lavendelolie tussen je schouderbladen.

Ochtend rituelen:
In de ochtend als je ontwaakt is je stress hormoon, cortisol het hoogst dat komt omdat in de oertijd je op zoek moest naar voedsel in een relatief gevaarlijke omgeving en dus super alert moest zijn . In de loop van de dag wordt de aanmaak van cortisol steeds minder totdat je naar bed gaat en het op zijn diepte punt is. Met het donker worden maakt je lichaam stofjes vrij en maakt je lichaam zich klaar om te gaan slapen.
Soms bij veel stress en aanhoudende stress blijft je lichaam zijn cortisol pieken en blijf je alert met alle gevolgen van dien. Dit heeft ook invloed op jouw immuunsysteem. Je weerstand wordt laag en de infectie kunnen zo binnenvliegen.

Bij het opstaan rek je zelf helemaal uit. Stap bewust uit je bed.
Voor diegene die niet fit opstaan.
Maak een 50 ml basis olie met 5 druppels etherische olie sinaasappel. Wrijf 3 druppels in je handen hou dit als een kommetje boven je gezicht en adem in. Sta dan pas op, Goedemorgen.

☀

Hoe druk je ook bent ondanks deze lockdown
Neem tijd voor ontbijt of ieder geval 2 glazen water
Neem vit c poeder in je glas water dit zorgt dat de negatieve stress op je immuunsysteem gedempt wordt.
Volg weer 3 x je ademhaling zodat je lichaam overschakelde naar het para sympathische systeem (just relax) nu gaat je spijsvertering al werken en ben je ook ontspannen.
Wat was ook alweer mijn intentie voor de dag .

Enjoy

De oliën kun je ook bij mij bestellen. Ik maak ze dan op maat voor jouw.

Eind Februari alles over de Body Detox. Wil je meer lezen over Body detoxen of er al mee aan de slag. klik dan onder op de link en lees meer over mogelijkheden van mijn detox programma’s.

https://mooivanbinnenuit.com/behandelingen/detox-programmas/

Wat ben je mooi!

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!