Heb jij last van hooikoorts in het voorjaar? Pak het nu aan.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
hooikoorts alternatief en preventief aanpakken nu als in januari
Last van hooikoorts? pak het nu aan. verbeter je pollen weerstand.

Als je last hebt van hooikoorts dan reageert je lichaam abnormaal op een normale stof als je daar mee in aanraking komt. Deze reaktie komt door het stofje dat van nature in je lichaam aanwezig is namelijk histamine. Dit natuurlijke eiwit ligt opgeslagen in je mestcellen. Deze staan in contact met jouw buitenwereld en spelen een rol in je afweer. Ze bevinden zich in de slijmvliezen van je gehemelte, keel, longen, darmen en huid. Zodra de vervelende pollen (gezien als indringers) in contact komen met de mestcellen. Komt als afweer jouw histamine vrij en dit geeft de vervelende hooikoorts reakties.

Als eigen ervaring weet ik hoe vervelend dit is. Want je kunt er flink chagerijnig van worden. De histamine kan je energie flink slopen. ik hou zelf van een natuurlijke aanpak van het probleem. Hier de mogelijkheden.

Hou rekening met je voedingsstijl in de hooikoortstijd. histamine achtige voeding want deze irriteren jouw slijmvliezen nog meer.

Veel histamine zit in:

groenten: tomaten, spinazie, zuurkool, bietjes en paddenstoelen (zoals champignons). In groentes zoals bonen (verse sperziebonen, snijbonen en peulvruchten ), paprika, rabarber, zit een matige hoeveelheid histamine.

Fruit: Advocado, kiwi, aardbeien, meloen, ananas, grapefruit en frambozen. Een matige hoeveelheid in bananen, mango’s, papaja’s, druiven en vijgen. De andere soorten bevatten een geringe hoeveelheid histamine.

Dranken: Alcohol heeft de eigenschap dat het nog meer histamine vrijmaakt. Cider, bier en wijn bevatten veel histamine. Rode wijn is over het algemeen slechter dan witte wijn. Cola en soortgelijke dranken zijn ook af te raden. Thee bevat een matige hoeveelheid histamine. Kruidenthee daarentegen is af te raden omdat deze weer veel histamine bevat. Meer dan 2 kopjes koffie per dag kan ook verstoringen.

Preventief hooikoorts klachten aanpakken doe je nu

December/ Januari is de juiste tijd om je weerstand tegen de polen op te bouwen zodat je immuunsysteem niet zo heftige reacties geeft als de hooikoorst tijd aanbreekt. Dit doe ik zelf met homeopatische pollen van gras bom graan mix. Dit geeft mildere klachten in het voorjaar en de zomer. Homeopatische pollen kuur is verkrijgbaar in de praktijk op bestelling. Voor meer informatie altijd welkom.

mooi van binnenuit

Wat ben je mooi!

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!