Heeft je huid dorst? Help jouw huid de winter door.

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

hydrateren hydrateren en hydrateren

Winter in Nederland, wat doet dat met de huid?

Met het aanbreken van de winter is het guur en koud buiten. Ondanks dat ik hoop op sprookjesachtige taferelen geeft dat hier en daar toch ook wat problemen. In de bouw en het vervoer, maar ook voor onze huid. Met alle kou van de winterseizoenen is het fijn om te weten wat winters weer betekent voor je huid en hoe hem mooi te houden.

Wat gebeurt er met je huid in de winter

Het bovenste huidlaagje (stratum corneum) bestaat uit de dode huidcellen en huidvet. Een droge huid ontstaat als het stratum corneum niet meer in staat is vocht in de huid vast te houden; je huid wordt gevoeliger voor invloeden van buitenaf en er ontstaan droogte rimpeltjes.

In de winter een lage luchtvochtigheid.

In de winter is de luchtvochtigheid lager. Zelfs een korte blootstelling van de huid aan een omgeving met lage luchtvochtigheid zorgt al voor een verandering in de conditie van de huid: de vochthoeveelheid in de huid wordt minder en er ontstaan fijne rimpels/droogtelijntjes. Het vocht wordt als het ware uit de huid getrokken en het is een stuk moeilijker deze goed gehydrateerd te houden.
Hoe droger de huid, hoe meer de barrièrefunctie verstoord wordt. Een vicieuze cirkel dus. Irritaties, schilfers en soms zelf puistjes kunnen hier het gevolg van zijn!

Houd je huid gehydrateerd

Wanneer je een droge huid hebt in de winter, dan is het zeker aan te raden het huidvet een handje te helpen en een crème te gebruiken. De ontbrekende huidvetten worden zo aangevuld, de huidbariere herstelt en het vocht blijft lekker in je huid zitten. Gebruik geen  agressieve reinigers of zeep. Die doen je huidbariere geen goed, met alle gevolgen van dien. Als je last hebt van een droge huid, is het ook prima alleen ’s avonds je huid te wassen en direct daarna een moisturizer aan te brengen.

 Dit zijn producten die jouw huid helpen comfortabel te zijn. Een huid die goed gevoed en gehydrateerd is straalt.

Met de juiste omega’s doe je jou huid hydrateren van binnenuit

De ervaring leert dat als je zowel van buiten als van binnenuit hydrateerd en voed, jouw huid  mooi blijft. Gebruik van de juiste Omega’s zijn van enorm belang want een groot deel van onze celmembraam (deel van de celwand) bestaat uit deze omega’s en zorgen dat onze celwand soepel blijft zodat de opname van voedingstoffen (o.a. je mooie cremes) beter is. Koop jij 2 van deze producten dan ontvang je 10 hydrating oil capsulens van mij.

hydrateren doe je ook van binnenuit
mooi van binnenuit
Scroll naar top

Wat ben je mooi!

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!