Heb jij een doffe en vale huid??

Deel dit bericht

peelings

alles over peelings

BOOST JE HUIDCELLEN MET ENVIRON PEELINGS

Vanaf je 30e gaat de cel vernieuwing een stuk minder soepel en heeft meer moeite om dode huidcellen kwijt te raken. Resultaat is een doffere en grauwe huidtint. Ook zien we dat na je 30e leeftijd de hoeveelheid antioxidanten met 35% vermindert (@new sience of perfect skin). Antioxidanten?? Deze helpen om schade van buitenaf (genoemd vrije radicalen) zoals roken en zon tegengaan zonder deze antioxidanten beschadigen geleidelijk onze huidcellen met gevolg: rimpels, pigmentvlekken en verslappingen.

Om een beeld hiervan te schetsen. De huid van jongvolwassenen hersteld in 1-3 dagen. Ben je rond de 50 jaar dan duurt dat 3-6 dagen (@dermataloog Diana dreadlos).

Maar peelen beschadigt dit de huid dan niet nog meer?

Traditionele peeling ’s (ook medisch) zijn gebaseerd op het vernietigen van de epidermis om haar te vervangen met een nieuwe huid die groeit uit de resten van de oude huid. De cellen worden tot ongeveer 0,1mm diep en veel basale keratinocyten vernietigd. De overblijvende cellen groenen en vormen de resterende huid maar ze kunnen nooit de normale dermale papillen opnieuw ontwikkelen.

Een te diepe peeling zorg dat de huid er zacht uitziet maar ook onderhuidse littekens geeft door een grote hoeveelheid littekencollageen wat gevormd wordt en de epidermis blijft voor altijd dunner dan normaal. Hier ligt het gevaar van pigmentstoornissen op de loer.

Lager geconcentreerde peeling maken de huid dikker en minder pigmentgevoelig.

Des Fernandes van Environ ontwikkelde milde Zuren (lactaat) en azijnzuur met lage concentraties en een lage ph die de keratinocyten opdragen om een dikker, gezondere en gladdere huid te produceren. We weten nu dat een zure ph die vele minuten aanhoudt de keronotocyten aanzet om verschillende groeifactoren af te geven. Er treedt een exfoliërend effect op waarbij de hoornlaag grotendeels intact blijft. Je hoeft dus ook niet bang te zijn voor pigmentatieproblemen. Verder zorgt het voor een schone zuivere huid. Natuurlijk hervindt de huid haar stralende tint en wordt zij goed gehydrateerd.

Ja dat wil ik ook. Maar welke peeling is dan goed voor mijn huid?

Het ligt aan jouw huid welke peeling behandeling bij je past. Na een anamnese en huidanalyse meting in de salon kan ik je goed adviseren wat voor jouw huid geschikt is. Ook ligt het aan het jaargetijde wat er mogelijk is. Het najaar is met uitstek geschikt om een peeling kuur te doen.

Effecten van de peeling:

oppervlakkige huidschilfers? nauwelijks zichtbaar

De huid wordt tijdenlijk (5 dagen) iets droger. dat komt omdat de lumen ( touwtjes waar de cellen mee vast zitten) los geweekt worden en dat geeft letterlijk een trekkerig gevoel. hoort erbij.

dan wordt de huid gladder

gezonde cellen overleven

beschadigde cellen worden verwijderd

bevordert collageenvorming

Mee-eeters worden vermindert

acne minder actief en minder onstekingen

doodt bacterien om de huid te steriliseren

verfijnt grove poriën

contra indicatie s voor een peeling wanneer mag ik geen peeling doen.

  • Roaccutane (tot 6 maanden geen peeling ondergaan)
  • Microdermabrasie (6 tot 8 weken) dermabrasie of laser resurfacing (6 maanden)
  • 10 dagen voor en na de peeling niet waxen of comedonen verwijderen
  • Vermijd overmatig blootstelling aan de zon (en zonnebank)
  • Zwangerschap
  • Diabetes ( eerst goedkeurig arts)
  • Huidaandoening zoals porfyrie, eczeem in het gezicht, psoriasis
  • Recent aangebrachte permanente make-up
  • Open wonden en schaafwonden
  • behandeling tegen kanker of bestraling mag niet op die zones worden behandeld met een peeling

Wat ben je mooi!

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!