Dossier Collageen

Deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
collageen dossier, mooi van binnenuit

Help! Ik heb een rimpel!

Je ontkomt er niet aan. Niemand eigenlijk. Het hoort bij het ouder worden en ik hoor je al denken. Ja nou liever niet. En ik krijg vaak de vraag. Hoe kan ik op een natuurlijke manier de veroudering in mijn huid vertragen? O.a met collageen. Hoe werkt dat dan? Tijd om er eens in te duiken.

Wat is Collageen nu eigenlijk?

Collageen is een lichaamseigen eiwit met een vezelige structuur met een spinneweb-achtig netwerk. Het maakt deel uit van het bindweefsel in bijvoorbeeld in de botten, kraakbeen, bloedvaten. Het bevindt zich in de huid, maar ook in haren, nagels.

Verschillende vormen

Er zijn verschillende vormen en tot wel 30 verschillende typen. Zo’n 90% in het menselijk lichaam is type 1. Het is ook aanwezig in de middelste huidlaag, ook wel de dermis genoemd. Het geeft structuur en stevigheid aan je huid.

Collageen wordt aangemaakt door fibroblasten en afgebroken door enzymen.

1% minder elk jaar

Help! Ja je leest het goed. Vanaf je 30e levensjaar vermindert ons collageen van nature met 1% per jaar.

Het is daarom interesant om te kijken hoe we de abraak van collageen door enzyme remmen en de aanmaak van collageen kunnen stimuleren? Dit kan namelijk. Hoe dan? Dit kan doormiddel van voeding, huidverzorging en mindfullness. Eigenlijk een gezonde en juiste leefstyle.

Vermijdt de volgende zaken:

 • Te veel zon
 • te veel blauw licht uit je apparaten
 • Verkeerde zonnebrand producten
 • Roken
 • Verkeerde voeding
 • Alcohol ( met meer dan 8 glazen alcohol vermindert de stevigheid van de huid snel en ontstaan rimpels en lijntjes
 • Te veel chronische stress

Wat kan ik dan wel doen?

 • Led licht therapie
 • peeling
 • Juiste huidverzorging en bescherming
 • Beweging
 • Stress management
 • Juiste voeding

Huid consult

Kijkje in je huid? Wil jij ook weten hoe jouw huid conditie is? En wat je kan doen om de conditie van je huid goed te houd en of te verbeteren. Doe dan een huid meting en vitaal scan en krijg het advies wat bij je past. Dit bestaat uit leefstijl advies, huid en voedingsadvies

Collageen creme

Dan maar smeren met collageenhoudende cremes? Hellaas gaat dit niet op want de molecuul grootte van het gebruikte collageen kan niet door onze huid heen dringen. Je kunt wel de huid eigen productie van collageen stimuleren. Door huid producten te gebruiken die Vit A, Vit C en peptiden bevatten. Cheers!

The best place to begin is whitin

Met de juiste voeding oftewel super voeding kun je jouw collageen vooraad aanvullen. Om de lichaamseigen productie van collageen te stimuleren heb je een aantal stoffen nodig. Vitamine C doet dit samen met eiwitten lysine en proline. Proline zit in oal soja, zeewier, kaas, melk en eieren. Belangrijke bron van lysine is melk, peulvruchten, vlees, vis en tarwekiemen. Let op als je vegetarisch bent dan kun je namelijk een tekort krijgen aan lysine want dit is een grote bron van vlees. lysine is belangrijk voor elastine-en collageenaanmaak en zogehete crosslinken van collageen, wat sterk bindweefsel geeft. Denk ook aan bone broth. Waarschijnlijk maakte jouw grootmoeder dit ook. Maar soms heb je meer nodig of vind je dit te ingewikkeld. Dan zijn er heel veel collageen producten in vorm van een poeder die je kunt innemen. Hier een paar op een rij. Gebruik ze in je yoghurt,koffie, bakken en braden dus sauzen,taart en brood, smoothies of glas water.

Collageen als voedingsupplement toegevoed aan jouw gezonde leefstijl.

Goed opneembaar – keurmerk – geur en smaak neutraal

Goed opneembaar – vanillia met extra vezels – vetverbranding

vis collageen met hyaluronzuur en vit C

vis collageen met vitaminen in handige sachets

plantaardig collageen

gelatine – om collageen bonbons te maken

Wat ben je mooi!

Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!